Lær mere

Når jeg googler Integral Project Management, kommer der ikke så meget frem… Jeg fandt dog en artikel af en australier, Allen Stewart, publiceret på en side, Integral World, der beskriver sig selv således “An independent forum for a critical discussion of the integral philosophy of Ken Wilber”.

Derudover vil jeg nævne bogen Effective Project Management, primært fordi det er en af de få bøger der på indgående vis forklarer, at forskellige typer projekter har brug for forskellige fremgangsmåder. Det er ikke “one size fits all”. Men derudover er den på mange måde ret så traditionel – og det mener jeg på den allermest positive måde, for som projektleder for komplekse projekter mener jeg det er fint at have noget gods i bagagen i form af grundlæggende viden – så man ikke væver for meget rundt, til skade for både team, resultat og måske endda miljøet.

Og så er det selvfølgelig oplagt at foreslå nogle bøger om integral teori. Jeg synes selv, at Ken Wilber’s bøger kan være ret tunge og akademiske – så ligefrem at anbefale dem vil være et skridt, men jeg kan da nævne hvor man starte, hvis man vil vide mere (udover at google det og læse på nettet).

  • Bogen Teorien der forklarer det hele, af Ken Wilber
  • Bogen Den Integrale Vision, af Ken Wilber
  • Jeg vil også anbefale hans dagbog fra 1997, Smagen af Kosmos (“One Taste”), som er skrevet meget mere tilgængeligt. Her skriver han hver og hver anden dag dagbogsagtige historier fra sit liv, og forklarer dermed sine teorier sat ind i en praktisk sammenhæng.

Og så kan jeg ikke komme uden om den vigtigste integralt inspirerede managementbog skrevet i dette årti – store ord, jeg ved det, men tro mig, den fortjener det:

  • Fremtidens Organisation / Reinventing Organizations af Frederic Laloux fra 2014. Den findes også i en illustreret, “læs-let” udgave fra sommeren 2016.
  • På Frederic Laloux’s opfordring har et hold på ca. 100 frivillige omdannet bogen til en online-vidensdatabase, en wiki: http://www.reinventingorganizationswiki.com/Main_Page

Jeg må selvfølgelig også henvise til en anden hjemmeside, jeg står bag, nemlig om integral livsstil:

  • Hjemmesiden Integral Lifestyle ved Bettina Hartmann.
  • Samt min konsulenthjemmeside HartmannConsulting, der også forklarer nogle få kerneprincipper om projektledelse, herunder hvad er risikostyring, hvad er en business case, og noget om kunsten at sætte gode mål…